Είστε εδώ:Νέα - Δελτία Τύπου

Νέα - Δελτία Τύπου (81)

Δευτέρα, 15 Δεκέμβριος 2014 00:00

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 15/12/14

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ", που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες της 26ης Ιανουαρίου 2014, μετά τη Γενική Συνέλευση των αρωγών κρητικών σωματείων, συγκροτήθηκε σε σώμα αρχικά, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014. Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατέλαβε η κυρία Ευαγγελία Καλογεράκη κι έτσι η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει πλέον ως εξής:

               

Πρόεδρος                   Χαράλαμπος Σαλβαράκης                                         
Αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαδάκης
Γενική Γραμματέας Ευαγγελία Καλογεράκη
Ταμίας Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου
Έφορος Στέλλα Καπετανάκη - Μεγαρίτη
Μέλη Νικόλαος Καζέρος
Ιωάννης Βανταράκης
Γρηγόριος Καπετανάκης
Ιωάννης Κατσαράκης
Κυριάκος Μπουλινάκης
Βασίλειος Παρασύρης
Αικατερίνη Φαραντάκη

 

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Μαριδάκειο Κληροδότημα θα χορηγήσει 2 (δύο) υποτροφίες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 22 Ιανουαρίου 2015, στο Πνευματικό Ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ (Στράβωνος 12, Παγκράτι - Τ.Κ. 11634).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210-7213321.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Κασιμάτειο Κληροδότημα θα χορηγήσει 2 (δύο) υποτροφίες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 22 Ιανουαρίου 2015, στο Πνευματικό Ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ (Στράβωνος 12, Παγκράτι - Τ.Κ. 11634).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210-7213321.

Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014 09:12

Προκήρυξη Θέσεων Εργασίας

Το Πνευματικό Ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, προτίθεται να προσλάβει έναν (1) Βιβλιοθηκονόμο ΠΕ ή ΤΕ για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος και μία (1) καθαρίστρια.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποστείλουν σχετική αίτηση, στα Γραφεία του Ιδρύματος: Στράβωνος 12, Παγκράτι, Τ.Κ. 116-34, Αθήνα ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, μπορείτε να καλέσετε στο 210-7213321.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) - παράρτημα Ηρακλείου σας προσκαλεί να την τιμήσετε με την παρουσία σας στη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιεί στο χώρο του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (Ηράκλειο Κρήτης) την Πέμπτη 4-9-2014 και ώρα 21:30 με τον Βασίλη Σκουλά και το συγκρότημά του με τη συμμετοχή της σχολής χορού Μαυρόκωστα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση των Κρητών φοιτητών της Φοιτητικής Εστίας Κρητών Αττικής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - παράρτημα Ηρακλείου.

Για να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 00:00

Ακίνητα προς Μίσθωση

Σας ενημερώνουμε ότι το Πνευματικό Ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, παραχωρεί προς μίσθωση - ενοικίαση συγκεκριμένα ακίνητα, όπως φαίνεται και στις Ανακοινώσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Ιστοσελίδα: http://www.gspp.gr/?p=1728).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιδρύματος, στα τηλέφωνα: 210-7213321 και 210-7213013 (08:00-16:00) καθημερινά.

Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 15:55

Υποδοχή Φοιτητών-Σπουδαστών 2014-2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2014 – 2015 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια,  σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει: καθημερινή σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

4ο Ph.D ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ– ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ»

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για έρευνα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στον τομέα της Επιστήμης της Πολυπλοκότητας, σας  ανακοινώνεται το 4ο Ph.D. Σεμινάριο στα «Μαθηματικά Μοντέλα των Σύνθετων Συστημάτων», ως ακολούθως:

Χρόνος: 14-25 Ιουλίου, 2014

Τόπος: Πνευματικό Ίδρυμα «Κρητική Εστία», Αθήνα, Ελλάδα (http://www.kritikiestia.gr)

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 16:52

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πνευματικού Ιδρύματος “ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ” με παράλληλη επίδοση υποτροφιών σε Κρήτες φοιτητές που διακρίθηκαν.

Στην προσφώνηση του, ο προσφάτως, επανεκλεγείς Πρόεδρος της “ Κρητικής Εστίας”, κος Χαράλαμπος Σαλβαράκης  καλωσόρισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Ίδρυμα και απευθυνόμενος στους βραβευθέντες φοιτητές τόνισε:

Hεισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και η διάκριση σας, σημαίνουν ότι παρά τις δύσκολές συνθήκες βάλατε τα δυνατά σας και κερδίσατε τη μάχη. Μην επαναπαύεστε, αρνηθείτε το βόλεμα συνεχίστε να παλεύετε και να φτάσετε όπου δεν μπορείτε. Δουλέψτε, μοιραστείτε τη γνώση σας για να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο, για να γίνετε καλύτεροι και εσείς.”

κος Σαλβαράκης έκλεισε την ομιλία του υποσχόμενος “Ότι με κάθε μέσο η Κρητική Εστία θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες των καιρών να αποτελεί το πατρικό σπίτι για όλους τους φοιτητές και τον φωτεινό φάρο για τον Κρητικό πολιτισμό”.

Ακολούθησε η επίδοση χρηματικών βραβείων στη μνήμη της “Αθηνούλας Μαρτίνου” σε φοιτητές που διαμένουν στην Κρητική Εστία και διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους και η απονομή υποτροφιών  από τα Κληροδοτήματα Εμμανουήλ Μαριδάκη, Σεβαστιανού Κασιμάτη και Αργίνης Φραγκούλη.

Στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κρητικών Συλλόγων και άλλων φορέων που παρευρέθησαν απόλαυσαν ένα παραδοσιακό κέρασμα. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από το συγκρότημα  του καταξιωμένου χοροδιδασκάλου κ. Φραγκάκη Γεώργιου.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου πατήστε εδώ (για την πρώτη σελίδα)και εδώ (για την δεύτερη).

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 12:46

Χορηγία

Αγαπητή κύρια, Αγαπητέ κύριε,

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ είναι ένα Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη φιλοξενία φοιτητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι σπουδάζουν σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα και κατάγονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Θεμελιώδης σκοπός του Ιδρύματος είναι η παροχή στέγης, τροφής, πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων καθώς και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φιλοξενούμενούς του.

Στα χρόνια της λειτουργίας της Εστίας, έχουν φιλοξενηθεί περίπου 5.000 επιστήμονες, που με τη σειρά τους συνετέλεσαν τα μέγιστα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει να κοιτάζουμε με δύναμη και πίστη το μέλλον, προσδοκώντας το Ίδρυμα να αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμα μια «αγκαλιά» για όσους φοιτητές άφησαν το σπίτι τους για να σπουδάσουν στην Αθήνα.

Ωστόσο, η περίοδος που διανύουμε, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχει διανύσει η χώρα μας. Το Ίδρυμά μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες των καιρών και να παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί στους οικότροφούς του. Σημαντική είναι η στήριξη των φίλων του Ιδρύματος, χάρη στους οποίους έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά οικονομικά προβλήματα κατά καιρούς.

Η οικονομική υποστήριξη της Κρητικής Εστίας από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα, απλούς ιδιώτες ή από άλλους πιθανούς χορηγούς, που αναγνωρίζουν την έννοια της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης και του κοινωνικού έργου είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως απαραίτητη.

Συνοψίζοντας την πολυετή δράση του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», στόχοι και αξίες, όπως η κοινωνική προσφορά, η φιλανθρωπική δράση, καθώς και η στήριξη στη σπουδάζουσα νεολαία, παραμένουν αμετάβλητες σταθερές για τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και το Προσωπικό του Ιδρύματος. Με την αρωγή σας οι αξίες αυτές ενισχύονται σημαντικά, σε πείσμα των καιρών.

Αν κάποιος θα ήθελε να ενισχύσει την προσπάθεια του Ιδρύματος, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα: 2107213321 και 2107256518 (8:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.) για περεταίρω πληροφορίες.

 

Το  Δ.Σ. του Πνευματικού Ιδρύματος

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014 16:23

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος που ελήφθη στη Συνεδρίαση 44/15-12-2013 και σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ιδρύματος, καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους εκπροσώπους όλων των Κρητικών Σωματείων της Περιφέρειας του Νομού Αττικής στις 19-1-2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ. στο Ίδρυμά μας, στην οδό Στράβωνος αρ. 12 - Παγκράτι, με σκοπό: την έγκριση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, την εκλογή νέων μελών του και την τροποποίηση διατάξεων του Ιδρύματος.
Σε περίπτωση μη απαρτίας κατά την ανωτέρω ημερομηνία η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την επόμενη Κυριακή την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση (τηλ 210-7213321)

Νέα της Εστίας

Previous Επόμενο
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
                                                                                                     Αθήνα 26/2/2018       ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                           ΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          Στράβωνος
αρακαλώ διαβάστε την Ευχαριστήρια Επιστολή εδώ.
αρακαλώ, διαβάστε την ευχαριστήρια επιστολή Εδώ.
ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΒΕΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 19:00 Η αγκρήτιος Ένωσις και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν
                                                                                                                                                                              Αθήναι 25/08/2017  Το Διοικητικό Συμβούλιο του νευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018
                                       
                                                                                                                                                                                    Αθήνα, 26/1/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥ ΟΥ  Το Διοικητικό Συμβούλιο του νευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» που εξελέγη κατά
αρουσίαση Βιβλίου "Ατσιπόπουλο, Τόπος και Άνθρωποι"
                                       
Αθήνα  7/9/2016   ΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ     Το νευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» προκηρύσσει μία (1) θέση εργασίας
Αθήναι 29/08/2016 Το Διοικητικό Συμβούλιο του νευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2016 – 2017 θα
                                       
Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου "Ρέθυμνο : 11 μέρες χωρίς ήττα", του
                                       
                                       
                                       
 Απολογισμός Ιδρύματος "Κρητική Εστία" Απολογισμός 2014 Έκθεση απολογισμού, 1 ,2 Aπολογισμός 2015 Έκθεση απολογισμού, 2, 3, Απολογισμός 2016 Έκθεση απολογισμού, 2,
  Απολογισμός Κασιμάτειου Κληροδοτήματος Απολογισμός 2014 Έκθεση Απολογισμός 2015 Έκθεση     Απολογισμός 2016 Έκθεση ροϋπολογισμός Κασιμάτειου Κληροδοτήματος   ροϋπολογισμός
  Απολογισμός Μαριδακείου Κληροδοτήματος Απολογισμός 2014 Έκθεση Απολογισμός 2015 Έκθεση 2015 Απολογισμός 2016 Έκθεση 2016 ροϋπολογισμός Μαριδακείου Κληροδοτήματος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    Το νευματικό Ίδρυμα «Κρητική Εστία» το οποίο εδρεύει στο αγκράτι Αττικής, οδός Στράβωνος, αρ.12, διαθέτει το
Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους