ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

 

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 έγιναν στην Κρητική Εστία τα εγκαίνια της αίθουσας Κρητικών Προσωπικοτήτων σε έναν χώρο 250 τετραγωνικών μέτρων περίπου.

Η Κρητική Εστία τίμησε με την ενέργειά της αυτή , ανθρώπους  που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά με τις πράξεις τους μας έκαναν να νιώθουμε υπερήφανοι.

Οι φωτογραφίες των τιμωμένων, τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια σε πάνελ από μουσαμά, ενώ πλησίον του καθενός και σε δεύτερη θέση, απεικονίζονται τα θέματα που τους ανέδειξαν και τους έκαναν διακεκριμένους.

Μαζί με την αίθουσα ανακαινίστηκε η είσοδος, τα εστιατόρια και ο μεγάλος διάδρομος πριν το αμφιθέατρο, με τα χρώματα της Μινωϊκής Εποχής, επίχρυσο και σκούρο κεραμιδί, ενώ επιτοίχιες παραστάσεις, όπως «τα Ταυροκαθάψια»,  «ο Πρίγκιπας με τα κρίνα», «τα Δελφίνια των δωματίων της Βασίλισσας», «ο Φύλακας Άγγελος Γρύπας», διακοσμούν όλους τους  χώρους.

Οι εντυπώσεις απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και από αυτούς που είδαν το φωτογραφικό υλικό, είναι υπέροχες, το βιβλίο επισκεπτών γέμισε από κολακευτικά σχόλια και στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που θαυμάζουν το υπέροχο αυτό έργο.

Μεταφέρουμε ενδεικτικά 2-3 σχόλια του διαδικτύου:

-Εθνική Πινακοθήκη

-Μινωϊκό Ανάκτορο

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε το ενδιαφέρον που έδειξαν αρμόδιοι του Υπουργείου Πολιτισμού, για να υπάρχει δυνατότητα ο χώρος της Κρητικής Εστίας να είναι επισκέψιμος από σχολεία και συλλόγους.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ.Ευγένιος και ο Περιφερειάρχης  Αττικής  Γιώργος Πατούλης.

Παρευρέθηκαν: Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης, ο Υπαρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κέλλης Γεώργιος, οι Βουλευτές Διονύσιος Χατζηδάκης, Βασίλειος Σπανάκης, Κώστας Κυρανάκης, η Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Στέλιος Κονταδάκης, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως και πλήθος κόσμου.

Την επιμέλεια της αίθουσας είχε η εκ Ρεθύμνου ορμώμενη Χριστίνα Χαροκόπου, τις επιτυχείς παραστάσεις ζωγράφισε ο διακεκριμένος ζωγράφος Βασίλης Δραγόζης και την κατασκευή των πάνελ ο Χανιώτης Στέλιος Κουρομιχελάκης.

Η φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε από τον Μανώλη Καζεράκη και τον Στέλιο Πατακοστελή. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Δημήτρης Ταραντίλης

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Γενικός Διευθυντής Κρητικής Εστίας

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στράβωνος 12, Αθήνα 116 34

  • dummy+30 210 - 7213321

  • dummy+30 210 - 7213321

  • dummy info@kritikiestia.gr

NEWSLETTER

Enter your email and we'll send you more information
Please fill the required field.

Search