Είστε εδώ:Βιβλιοθήκη//Συνοπτικός Κανονισμός

Η Βιβλιοθήκη μας

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

Συνοπτικός Κανονισμός

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Π.Ι.Κ.Ε.

Συνοπτικός Κανονισμός

 

  1. Χρήση της Βιβλιοθήκης και του υλικού της μπορούν να κάνουν όλα τα μέλη της Κρητικής Εστίας (οικότροφοι και προσωπικό), καθώς και το ευρύτερο κοινό.
  2. Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτής πρόσβασης, δηλαδή οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό που τους ενδιαφέρει ή να απευθυνθούν στον υπεύθυνο βιβλιοθήκης για βοήθεια.
  3. Όλοι οι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση του φωτοτυπικού μηχανήματος και του εκτυπωτή, με το ανάλογο κόστος ανά σελίδα, το οποίο ισχύει και μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του Δ.Σ..
  4. Γενικοί Κανόνες

4.1   Μέσα στη Βιβλιοθήκη τηρείται ησυχία και δεν επιτρέπονται το κάπνισμα, τα ποτά, τα φαγητά και η χρήση κινητών τηλεφώνων.

4.2   Η Βιβλιοθήκη χρησιμοποιείται μόνο για έρευνα και μελέτη, επομένως απαγορεύεται οι χρήστες να φωνασκούν ή να ενοχλούν κάποιους άλλους.

4.3   Μετά τη χρήση αφήνετε το υλικό επάνω στα τραπέζια, μην το επανατοποθετείτε στα ράφια.

4.4   Χρησιμοποιήστε τα βιβλία ή άλλο υλικό με προσοχή. Μην σημειώνετε επάνω σε αυτά, μην τσακίζετε σελίδες, κ.λπ.

4.5   Μην καταστρέφετε υλικό και εξοπλισμό της βιβλιοθήκης. Μην κλείνετε και ανοίγετε τα παράθυρα, τη θέρμανση, και τους Η/Υ. Απευθυνθείτε στον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης.

4.6   Μην χρησιμοποιείτε τους Η/Υ για παιχνίδια. Μην εγκαθιστάτε προγράμματα, μην διαγράφετε αρχεία, που δεν είναι δικά σας και μην αποθηκεύετε στον σκληρό δίσκο τις εργασίες σας.

4.7   Ένα τέταρτο της ώρας πριν κλείσει η Βιβλιοθήκη, θα πρέπει να έχει σταματήσει η χρήση του φωτοτυπικού και του εκτυπωτή, να έχουν δανειστεί οι χρήστες το υλικού που θέλουν και να έχουν αφήσει στα τραπέζια ό,τι χρησιμοποιούν και δε θα το δανειστούν.

4.8   Οι χρήστες με ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό και ασυνέπεια προς τον κανονισμό της βιβλιοθήκης, θα αποκλείονται από τη χρήση της Βιβλιοθήκης και των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

5.Δανεισμός

5.1   Δανείζεται όλο το υλικό της συλλογής, εκτός από τα πληροφοριακά, τα σπάνια βιβλία, τα περιοδικά και τις σημειώσεις.

5.2   Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλα τα μέλη της Κρητικής Εστίας, αφού εφοδιαστούν με την κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης. Αυτή η κάρτα είναι απαραίτητη για κάθε δανεισμό, επιστροφή ή ανανέωση υλικού στη βιβλιοθήκη. Εκδίδεται από τον υπεύθυνο βιβλιοθήκης με την προσκόμιση του ΑΔΤ του εκάστοτε χρήστη.

5.3   Η ταυτότητα της βιβλιοθήκης είναι αυστηρά προσωπική και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άλλους χρήστες. Η αντικατάσταση χαμένης ταυτότητας χρεώνεται με 1,50 ευρώ.

5.4   Οι οικότροφοι και το ευρύ κοινό μπορούν να δανειστούν 6 τεκμήρια συγχρόνως για 7 ημέρες (1 εβδομάδα). Το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό 6 βιβλία για 14 ημέρες (2 εβδομάδες).

5.5   Τα τεκμήρια που έχουν αυξημένη ζήτηση, είναι δυνατόν να δανείζονται μόνο για τρεις μέρες, για μία ημέρα ή και καθόλου κατά την κρίση του υπεύθυνου της βιβλιοθήκης.

5.6   Όλες οι κατηγορίες χρηστών έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν το δανεισμένο υλικό μία φορά, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ζητηθεί από άλλο χρήστη.

5.7   Για κάθε μέρα καθυστέρησης επιστροφής δανεισμένου τεκμηρίου, θα καταβάλλεται πρόστιμο 0,40 ευρώ. Όταν οι χρήστες καθυστερούν συστηματικά την επιστροφή υλικού χάνουν το δικαίωμα δανεισμού.

5.8   Ο χρήστης που χάνει ή επιστρέφει υλικό σε κακή κατάσταση, θα πρέπει να το αντικαταστήσει, ή αν αυτό δεν υπάρχει πια στο εμπόριο, να καταβάλει στη Βιβλιοθήκη το αντίτιμο της τρέχουσας αξίας του, συν 10% για το κόστος της βιβλιογραφικής επεξεργασίας του.

6.Το ωράριο* της Βιβλιοθήκης γενικά, καθορίζεται και συμβαδίζει με το ωράριο λειτουργίας του Ιδρύματος της Κρητικής Εστίας. Εβδομαδιαία το ωράριο θα είναι:

Δευτέρα: 12.00 – 20.00

Τρίτη: 09.00 – 17.00

Τετάρτη: 12.00 – 20.00

Πέμπτη: 09.00 – 17.00

Παρασκευή: 10.00 – 18.00

Επίσημες αργίες και Σαββατοκύριακα: κλειστή

 

 

 

 

 

 

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το ωράριο ισχύει προσωρινά και μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Ιδρύματος της Κρητικής Εστίας.


Νέα της Εστίας

Previous Επόμενο
Για να δέιτε τo αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δέιτε τo αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δέιτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
  Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Για να δείτε την ανακοίνωση υποδοχής φοιτητών 2019-2020 πατήστε εδώ.
           Η Παγκρήτιος Ένωσις και το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία        
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" Σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της
    Αθήνα 17/12/2018      ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»  επιθυμεί να  προσλάβει
Αθήνα 17/12/2018       ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»  επιθυμεί να  προσλάβει μία
        ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» επιθυμεί να προσλάβει μία Γραμματέα
  ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού - Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2018
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
                                                                                                     Αθήνα 26/2/2018       ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                           ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          Στράβωνος 12,
Παρακαλώ διαβάστε την Ευχαριστήρια Επιστολή εδώ.
Έχουμε 103 επισκέπτες συνδεδεμένους