Είστε εδώ:Νέα - Δελτία Τύπου

Νέα - Δελτία Τύπου (92)

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) - παράρτημα Ηρακλείου σας προσκαλεί να την τιμήσετε με την παρουσία σας στη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιεί στο χώρο του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (Ηράκλειο Κρήτης) την Πέμπτη 4-9-2014 και ώρα 21:30 με τον Βασίλη Σκουλά και το συγκρότημά του με τη συμμετοχή της σχολής χορού Μαυρόκωστα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση των Κρητών φοιτητών της Φοιτητικής Εστίας Κρητών Αττικής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - παράρτημα Ηρακλείου.

Για να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 00:00

Ακίνητα προς Μίσθωση

Σας ενημερώνουμε ότι το Πνευματικό Ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, παραχωρεί προς μίσθωση - ενοικίαση συγκεκριμένα ακίνητα, όπως φαίνεται και στις Ανακοινώσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Ιστοσελίδα: http://www.gspp.gr/?p=1728).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιδρύματος, στα τηλέφωνα: 210-7213321 και 210-7213013 (08:00-16:00) καθημερινά.

Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 15:55

Υποδοχή Φοιτητών-Σπουδαστών 2014-2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2014 – 2015 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια,  σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει: καθημερινή σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

4ο Ph.D ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ– ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ»

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για έρευνα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στον τομέα της Επιστήμης της Πολυπλοκότητας, σας  ανακοινώνεται το 4ο Ph.D. Σεμινάριο στα «Μαθηματικά Μοντέλα των Σύνθετων Συστημάτων», ως ακολούθως:

Χρόνος: 14-25 Ιουλίου, 2014

Τόπος: Πνευματικό Ίδρυμα «Κρητική Εστία», Αθήνα, Ελλάδα (http://www.kritikiestia.gr)

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 16:52

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πνευματικού Ιδρύματος “ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ” με παράλληλη επίδοση υποτροφιών σε Κρήτες φοιτητές που διακρίθηκαν.

Στην προσφώνηση του, ο προσφάτως, επανεκλεγείς Πρόεδρος της “ Κρητικής Εστίας”, κος Χαράλαμπος Σαλβαράκης  καλωσόρισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Ίδρυμα και απευθυνόμενος στους βραβευθέντες φοιτητές τόνισε:

Hεισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και η διάκριση σας, σημαίνουν ότι παρά τις δύσκολές συνθήκες βάλατε τα δυνατά σας και κερδίσατε τη μάχη. Μην επαναπαύεστε, αρνηθείτε το βόλεμα συνεχίστε να παλεύετε και να φτάσετε όπου δεν μπορείτε. Δουλέψτε, μοιραστείτε τη γνώση σας για να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο, για να γίνετε καλύτεροι και εσείς.”

κος Σαλβαράκης έκλεισε την ομιλία του υποσχόμενος “Ότι με κάθε μέσο η Κρητική Εστία θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες των καιρών να αποτελεί το πατρικό σπίτι για όλους τους φοιτητές και τον φωτεινό φάρο για τον Κρητικό πολιτισμό”.

Ακολούθησε η επίδοση χρηματικών βραβείων στη μνήμη της “Αθηνούλας Μαρτίνου” σε φοιτητές που διαμένουν στην Κρητική Εστία και διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους και η απονομή υποτροφιών  από τα Κληροδοτήματα Εμμανουήλ Μαριδάκη, Σεβαστιανού Κασιμάτη και Αργίνης Φραγκούλη.

Στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κρητικών Συλλόγων και άλλων φορέων που παρευρέθησαν απόλαυσαν ένα παραδοσιακό κέρασμα. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από το συγκρότημα  του καταξιωμένου χοροδιδασκάλου κ. Φραγκάκη Γεώργιου.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου πατήστε εδώ (για την πρώτη σελίδα)και εδώ (για την δεύτερη).

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 12:46

Χορηγία

Αγαπητή κύρια, Αγαπητέ κύριε,

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ είναι ένα Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη φιλοξενία φοιτητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι σπουδάζουν σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα και κατάγονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Θεμελιώδης σκοπός του Ιδρύματος είναι η παροχή στέγης, τροφής, πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων καθώς και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φιλοξενούμενούς του.

Στα χρόνια της λειτουργίας της Εστίας, έχουν φιλοξενηθεί περίπου 5.000 επιστήμονες, που με τη σειρά τους συνετέλεσαν τα μέγιστα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει να κοιτάζουμε με δύναμη και πίστη το μέλλον, προσδοκώντας το Ίδρυμα να αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμα μια «αγκαλιά» για όσους φοιτητές άφησαν το σπίτι τους για να σπουδάσουν στην Αθήνα.

Ωστόσο, η περίοδος που διανύουμε, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχει διανύσει η χώρα μας. Το Ίδρυμά μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες των καιρών και να παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί στους οικότροφούς του. Σημαντική είναι η στήριξη των φίλων του Ιδρύματος, χάρη στους οποίους έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά οικονομικά προβλήματα κατά καιρούς.

Η οικονομική υποστήριξη της Κρητικής Εστίας από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα, απλούς ιδιώτες ή από άλλους πιθανούς χορηγούς, που αναγνωρίζουν την έννοια της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης και του κοινωνικού έργου είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως απαραίτητη.

Συνοψίζοντας την πολυετή δράση του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», στόχοι και αξίες, όπως η κοινωνική προσφορά, η φιλανθρωπική δράση, καθώς και η στήριξη στη σπουδάζουσα νεολαία, παραμένουν αμετάβλητες σταθερές για τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και το Προσωπικό του Ιδρύματος. Με την αρωγή σας οι αξίες αυτές ενισχύονται σημαντικά, σε πείσμα των καιρών.

Αν κάποιος θα ήθελε να ενισχύσει την προσπάθεια του Ιδρύματος, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα: 2107213321 και 2107256518 (8:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.) για περεταίρω πληροφορίες.

 

Το  Δ.Σ. του Πνευματικού Ιδρύματος

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014 16:23

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος που ελήφθη στη Συνεδρίαση 44/15-12-2013 και σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ιδρύματος, καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους εκπροσώπους όλων των Κρητικών Σωματείων της Περιφέρειας του Νομού Αττικής στις 19-1-2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ. στο Ίδρυμά μας, στην οδό Στράβωνος αρ. 12 - Παγκράτι, με σκοπό: την έγκριση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, την εκλογή νέων μελών του και την τροποποίηση διατάξεων του Ιδρύματος.
Σε περίπτωση μη απαρτίας κατά την ανωτέρω ημερομηνία η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την επόμενη Κυριακή την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση (τηλ 210-7213321)

Αξιότιμοι φίλοι της Κρήτης,

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Αθήνα)
Ο Περιφερειάρχης Αττικής                                                               Ο Περιφερειάρχης Κρήτης
    Γιάννης Σγουρός                                                                             Σταύρος Αρναουτάκης
Ο Πρόεδρος της                        Ο Πρόεδρος της              Ο Γεν. Διευθυντής         Ο Πρόεδρος            Ο Πρόεδρος της
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας       Παγκρητίου Ενώσεως           του Ε.Ι.Ε.Κ.Β.         της Κρητικής Εστίας   Αδελφότητας Κρητών
Κρητικών Σωματείων                        Αθηνών                                                                                          Πειραιά "Ομόνοια"
Εμμανουήλ Πατεράκης             Γεώργιος Μαριδάκης       Νικόλαος Παπαδάκης       Χαράλ. Σαλβαράκης   Θεόδ. Τσόντος
                                                                               
                                                                                 Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος
                                                                                      Αττικής του Ιδρύματος

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, κύριος Γιάννης Τερεζάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, κύριος Γεώργιος Μαριδάκης και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Ιδρύματος Κρητική Εστία, κύριος Χαράλαμπος Σαλβαράκης, έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου: "Λαϊκή μουσική παράδοση και Καλλιτέχνες του Αποκορώνου"Την εκδήλωση διοργανώνει η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, με την υποστήριξη της Παγκρητίου Ενώσεως  και του Πνευματικού Ιδρύματος "Κρητική Εστία", την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" (Στράβωνος 12, Παγκράτι).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ.

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 14:07

Αγιασμός

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 3/11/2013 στις 11 π.μ., στο παρεκκλήσι του Ιδρύματος (Φουαγιέ) θα γίνει Αγιασμός. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. με τους Οικότροφους της Εστίας στο Αμφιθέατρο. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την  ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 θα φιλοξενήσει  φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει : καθημερινή σίτιση (πρωινό,    μεσημεριανό, βραδινό) ,δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων προς το Ίδρυμα μετά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος  ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Αιτήσεις υποβάλλονται στη Κρητική Εστία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Έντυπα των αιτήσεων μπορείτε να προμηθευτείτε από τη γραμματεία ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.kritikiestia.gr (Εστία --> Οικότροφοι --> Αιτήσεις - Κανονισμοί).

Λόγω των θερινών διακοπών γνωστοποιείται ότι το Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» θα παραμείνει κλειστό από τις 1/8/2014 έως 1/9/2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις, καθ' όλη τη διάρκεια που θα είναι κλειστή η Γραμματεία, λόγω θερινών διακοπών, τις οποίες μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά στη διεύθυνση : Στράβωνος 12, Παγκράτι - Τ.Κ. 116-34, με fax 210-7239149, με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ από τις 2/9/2014 θα μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά και στη Γραμματεία του Ιδρύματος, στα τηλέφωνα 210-7213321 και 210-7229771.

Νέα της Εστίας

Previous Επόμενο
Για να δείτε τo "ΑΠ 143-26.10.2021 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑ" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Για να δείτε τo "ΑΠ 142-26.10.2021 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Για να δείτε τo "ΑΠ 141-26.10.2021 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Ο Γενικός Διευθυντής  της Κρητικής Εστίας κ. Δημήτριος Ταραντίλης στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Επέτειο του ΟΧΙ κατέθεσε στεφάνι στο
Για να δείτε τo "Προβολή Κρητικής Εστίας από την Νέα Τηλεόραση Κρήτης" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ
Για να δείτε τo "Πρόσκληση για την Εκπόνηση Μελετών κι Έκδοση Οικοδομικών Αδειών" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ
Για να δείτε τo "COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" πατήστε εδώ.  Για να δείτε την "ΑΙΤΗΣΗ - ΟΔΗΓΙΕΣ
Για να δείτε τo "ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ" πατήστε εδώ.  Για να δείτε την "ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ" πατήστε εδώ. 
  Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
           Η Παγκρήτιος Ένωσις και το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία        
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" Σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
                                           ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          Στράβωνος 12,
Παρακαλώ διαβάστε την Ευχαριστήρια Επιστολή εδώ.
Παρακαλώ, διαβάστε την ευχαριστήρια επιστολή Εδώ.
ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΒΕΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 19:00 Η Παγκρήτιος Ένωσις και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην
                                                                                                                                                                              Αθήναι 25/08/2017  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018 θα
                                       
                                                                                                                                                                                    Αθήνα, 26/1/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες
Παρουσίαση Βιβλίου "Ατσιπόπουλο, Τόπος και Άνθρωποι"
Έχουμε 54 επισκέπτες συνδεδεμένους