Είστε εδώ:Νέα - Δελτία Τύπου

Νέα - Δελτία Τύπου (92)

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 19:06

Δελτίο Τύπου 4/2/2013

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του πνευματικού ιδρύματος ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή τς πρωτοχρονιάνικης βασιλόπιτας.

Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που αθρόα γέμισαν το αμφιθέατρο του Ιδρύματος, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και με λίγα μεστά λόγια αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Κρητική Εστία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην κ. Βιργινία Τσουδερού, τ. Υπουργό για την προσφορά μέρους της βιβλιοθήκης της στην Κρητική Εστία και στην κ. Λίλα Χριστοφορίδου - Βερυβάκη, τ. Βουλευτή για την προσφορά στην Κρητική Εστία της βιβλιοθήκης του αείμνηστου Ελευθέριου Βερυβάκη - τ. Υπουργού.

Ακολούθησε επίδοση χρηματικού βραβείου στη μνήμη του Πολύδωρου Βαρδουλάκη, στη φοιτήτρια Γυπαράκη Στυλιανή, αριστούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η απονομή χρηματικού βραβείου στη μνήμη της ΑΘηνούλας Μαρτίνου σε φοιτητές που διαμένουν στην Κρητική Εστία και διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους.

Χρηματικά βραβεία εδόθησαν στους φοιτητές της Κρητικής Εστίας από συμπατριώτες μας και όχι μόνο, τους οποίους ευχαριστούμε ολόψυχα για την προσφορά τους.

Στη συνέχεια δόθηκαν οι υποτροφίες από τα Κληροδοτήματα Εμμανουήλ Μαριδάκη, Σεβαστιανού Κασιμάτη και Αργίνης Φραγκούλη.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από το συγκρότημα της Κρητικής Εστίας. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε κρητικό κέρασμα.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ και εδώ.

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 09:36

Προσφορά - δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ είναι ένα Ίδρυμα που από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα, έχει σα βασικό σκοπό τη φιλοξενία φοιτητών- κυρίως από την Κρήτη, που σπουδάζουν στην Αθήνα και των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Το Ίδρυμα παρέχει στους οικότροφους στέγη, τροφή, internet, καθημερινές ανέσεις διαβίωσης (λ.χ. καθαρισμό δωματίων, στεγνοκαθαριστήρια, κ.λπ.) υποτροφίες και βραβεία καθώς επίσης  διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια.

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013 11:55

Κρητική Εστία - Κοπή πίτας

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, που θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, Στράβωνος 12 - Παγκράτι.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ.

Τις ουσιαστικές πτυχές ταυτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκάλυψε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Θεολόγος και Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Σεμινάριο με θέμα: "Ο Ελληνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση : είμαστε Έλληνες στην Ευρώπη ή Ευρωπαίοι στην Ελλάδα;" που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ".

Στην ομιλία του, η οποία παρατίθεται σε ακουστικό αρχείο mp3 στη συνέχεια, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός ανέλυσε τις πνευματικές και πολιτιστικές πτυχές της ευρωπαϊκής ταυτότητας και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τα στοιχεία ασυμαβτότητατς με την ελληνική ψυχοσύνθεση, τα οποία σε μαεγάλο βαθμό ερμηνεύουν τη σημερινή εχθρική στάση της Δύσης κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Στη διεύθυνση http://www.farosradio.gr/en/faros-news/item/2189-1992.html μπορείτε να βρείτε το μικρό βιβλίο με τίτλο «1992: απειλή ή ελπίδα» που έγγραψε ο π. Γεώργιος Μεταλληνός για την Ιερά Σύνοδο και για το οποίο ο ίδιος αναφέρει: «Το κείμενο του βιβλίου γράφτηκε το 1989 και προϋποθέτει τα τότε ισχύοντα στον ευρωπαϊκό χώρο. Βοηθεί, συνεπώς, με την άμεση αναφορά στους σχεδιασμούς των τότε ισχυρών στα ευρωπαϊκά πράγματα, στη διακρίβωση των ιδεολογικών θεμελίων της Ενωμένης Ευρώπης και στην κατανόηση όσων σήμερα συμβαίνουν στη χώρα μας. Όσα γράφονται εδώ δεν είναι καθόλου προφητικά. Απλούστατα, φωτίζουν την εκδίπλωση μιας νομοτέλειας, αυτονόητης  για τους ευρωπαίους Εταίρους μας, που άρχισε να λειτουργήσει τη δεκαετία 1980 - 1990 και κορυφώθηκε σήμερα».

Τόσο η ομιλία όσο και το 56 σελίδων βιβλίο αποτελούν απαραίτητα εργαλεία κατανόησης του πραγματικού υποβάθρου και νοοτροπίας στους ηγετικούς κύκλους της Δύσης, για να κατανοήσουμε και αντιμετωπίσουμε τη σημερινή επίθεση που έχει οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα σε αυτή τη φάση της.

Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2012 10:44

Προκήρυξη μίας (1) θέσης Βιβλιοθηκονόμου

Το πνευματικό ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ για την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος προκηρύσσει μία (1) θέση Βιβλιοθηκονόμου ΠΕ ή ΤΕ.

Για να διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012 18:20

Δελτίο Τύπου για εκπαιδευτικό σεμινάριο

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σεμινάριο με θέμα: " Ο Ελληνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση", στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ".

Κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), ενώ χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, κος Χαράλαμπος Π. Σαλβαράκη. Τέλος τη βραδιά τη συντόνιζε ο κ. Χαράλαμπος Βάμμβουκας (μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος).

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου.

Επίσης, στο ακόλουθο link http://farosradio.gr/el/faros-news/item/2353-o-ellinismos-stin-europaiki-enosi.html υπάρχει άρθρο του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσνακούδη, σχετικά με το σεμινάριο.

Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 09:38

Παγκρήτιος Ένωσις - Παρουσίαση βιβλίων

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην Κρητική Εστία θα γίνει η παρουσίαση των παρακάτω βιβλίων από την Παγκρήτιο Ένωση Αττικής:

α) Στο φως του Αποσπερίτη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ και β) Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και Υγειονομική Πολιτική στην Κρητική Πολιτεία 1898-1913 του ΙΩΑΝΝΗ Ε. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ.

Για να δείτε το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε εδώ.

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012 11:49

Βραβείο "Πολύδωρου Βαρδουλάκη"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του πνευματικού ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" προκηρύσσει σε πτυχιούχο ή διπλωματούχο ΑΕΙ του Ελληνικού Κράτους χρηματικό βραβείο στη μνήμη "ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ".

Το βραβείο ύψους (1.200,00) ευρώ θα απονεμηθεί στον επιστήμονα εκείνο Κρητικής καταγωγής που τελείωσε τις σπουδές του τον Ιούνιο του 2012, εντός του καθορισμένου από τη Σχολή χρόνου σπουδών και έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ αυτών που θα υποβάλλουν αιτήσεις.

οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλον στη Γραμματεία του Ιδρύματος μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2012 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου
  2. Πιστοποιητικό γεννήσεως
  3. Τίτλο σπουδών που θα εμφαίνεται λεπτομερώς η βαθμολογία σε όλα τα έτη σπουδών και ο βαθμός αποφοίτησης
  4. Πιστοποιητικό οικείας σχολής με το οποίο θα αποδεικνύεται η περάτωση των σπουδών στον καθορισμένο από τη σχολή χρόνο
  5. Πιστοποιητικό από το οποίο θα εμφαίνεται ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς έχει γεννηθεί στην Κρήτη.
  6. Βεβαίωση του Ν. 1599 ότι είναι το πρώτο πτυχίο που αποκτά.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Κρητικής Εστίας, στην οδό Στράβωνος 12, Παγκράτι, τηλ. 210-7213321

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο με θέμα: "Ο Ελληνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Βασικός εισηγητής του Σεμιναρίου θα είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ".

Οι φοιτητές και όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη λίστα που βρίσκεται στο θυρωρείο.

Το Δ.Σ. της πολιτιστικής εταιρίας Χρωμοναστηρίου "Ο μύλος του πρινάρη" με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που ο Ελ. Βενιζέλος έστειλε στη Θεσσαλονίκη τους πρώτους 150 άνδρες της Κρητικής Πολιτείας, για να εκδιώξουν τη Βουλγαρική Φρουρά, σας προσκαλεί την 24η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη σε εκδήλωση που θα γίνει στο αμφιθέατρο της Κρητικής Εστίας, Στράβωνος 12 στο Παγκράτι και ώρα 19:30.

Για να δείτε το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε εδώ

Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2012 16:44

Συναυλία Βασίλη Σκουλά (29/9/2012)

Κατόπιν μεγάλης ζήτησης των φίλων της Κρήτης να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Βασίλη Σκουλά, επειδή δεν κατάφεραν να παρευρεθούν λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 θα επαναληφθεί η Συναυλία του μεγάλου καλλιτέχνη της Κρήτης, Βασίλη Σκουλά. Μαζί του θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανώλης Λιδάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης και Μάρθα Φριντζήλα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο (Ωδείο Ηρώδου Αττικού). 

Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210-7234567 (Πανεπιστημίου 39) www.ticketservices.gr

Για να δείτε το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε εδώ.

Νέα της Εστίας

Previous Επόμενο
Για να δείτε τo "ΑΠ 143-26.10.2021 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑ" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Για να δείτε τo "ΑΠ 142-26.10.2021 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Για να δείτε τo "ΑΠ 141-26.10.2021 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Ο Γενικός Διευθυντής  της Κρητικής Εστίας κ. Δημήτριος Ταραντίλης στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Επέτειο του ΟΧΙ κατέθεσε στεφάνι στο
Για να δείτε τo "Προβολή Κρητικής Εστίας από την Νέα Τηλεόραση Κρήτης" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ
Για να δείτε τo "Πρόσκληση για την Εκπόνηση Μελετών κι Έκδοση Οικοδομικών Αδειών" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ
Για να δείτε τo "COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" πατήστε εδώ.  Για να δείτε την "ΑΙΤΗΣΗ - ΟΔΗΓΙΕΣ
Για να δείτε τo "ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ" πατήστε εδώ.  Για να δείτε την "ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ" πατήστε εδώ. 
  Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
           Η Παγκρήτιος Ένωσις και το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία        
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" Σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
                                           ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          Στράβωνος 12,
Παρακαλώ διαβάστε την Ευχαριστήρια Επιστολή εδώ.
Παρακαλώ, διαβάστε την ευχαριστήρια επιστολή Εδώ.
ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΒΕΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 19:00 Η Παγκρήτιος Ένωσις και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην
                                                                                                                                                                              Αθήναι 25/08/2017  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018 θα
                                       
                                                                                                                                                                                    Αθήνα, 26/1/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες
Παρουσίαση Βιβλίου "Ατσιπόπουλο, Τόπος και Άνθρωποι"
Έχουμε 53 επισκέπτες συνδεδεμένους