Είστε εδώ:Νέα - Δελτία Τύπου

Νέα - Δελτία Τύπου (100)

Αξιότιμοι φίλοι της Κρήτης,

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Αθήνα)
Ο Περιφερειάρχης Αττικής                                                               Ο Περιφερειάρχης Κρήτης
    Γιάννης Σγουρός                                                                             Σταύρος Αρναουτάκης
Ο Πρόεδρος της                        Ο Πρόεδρος της              Ο Γεν. Διευθυντής         Ο Πρόεδρος            Ο Πρόεδρος της
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας       Παγκρητίου Ενώσεως           του Ε.Ι.Ε.Κ.Β.         της Κρητικής Εστίας   Αδελφότητας Κρητών
Κρητικών Σωματείων                        Αθηνών                                                                                          Πειραιά "Ομόνοια"
Εμμανουήλ Πατεράκης             Γεώργιος Μαριδάκης       Νικόλαος Παπαδάκης       Χαράλ. Σαλβαράκης   Θεόδ. Τσόντος
                                                                               
                                                                                 Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος
                                                                                      Αττικής του Ιδρύματος

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, κύριος Γιάννης Τερεζάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, κύριος Γεώργιος Μαριδάκης και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Ιδρύματος Κρητική Εστία, κύριος Χαράλαμπος Σαλβαράκης, έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου: "Λαϊκή μουσική παράδοση και Καλλιτέχνες του Αποκορώνου"Την εκδήλωση διοργανώνει η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, με την υποστήριξη της Παγκρητίου Ενώσεως  και του Πνευματικού Ιδρύματος "Κρητική Εστία", την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" (Στράβωνος 12, Παγκράτι).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ.

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 14:07

Αγιασμός

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 3/11/2013 στις 11 π.μ., στο παρεκκλήσι του Ιδρύματος (Φουαγιέ) θα γίνει Αγιασμός. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. με τους Οικότροφους της Εστίας στο Αμφιθέατρο. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την  ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 θα φιλοξενήσει  φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει : καθημερινή σίτιση (πρωινό,    μεσημεριανό, βραδινό) ,δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων προς το Ίδρυμα μετά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος  ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Αιτήσεις υποβάλλονται στη Κρητική Εστία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Έντυπα των αιτήσεων μπορείτε να προμηθευτείτε από τη γραμματεία ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.kritikiestia.gr (Εστία --> Οικότροφοι --> Αιτήσεις - Κανονισμοί).

Λόγω των θερινών διακοπών γνωστοποιείται ότι το Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» θα παραμείνει κλειστό από τις 1/8/2014 έως 1/9/2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις, καθ' όλη τη διάρκεια που θα είναι κλειστή η Γραμματεία, λόγω θερινών διακοπών, τις οποίες μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά στη διεύθυνση : Στράβωνος 12, Παγκράτι - Τ.Κ. 116-34, με fax 210-7239149, με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ από τις 2/9/2014 θα μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά και στη Γραμματεία του Ιδρύματος, στα τηλέφωνα 210-7213321 και 210-7229771.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε εκδήλωση μνήμης - ανάμνησης για τον Ειρηναίο Γαλανάκη, τον ποιητή των ωραίων ψυχών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Χαράλαμπο Σαλβαράκη


Για την πορεία και το έργο του μακαριστού Ειρηναίου, θα είναι ομιλητής ο κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού, και

Για την προσωπικότητα και τον άνθρωπο Ειρηναίο, ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Κακαβελάκης, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30, στο αμφιθέατρο της Κρητικής Εστίας (Στράβωνος 12, Παγκράτι), ενώ θα προσφερθεί και Κρητικό κέρασμα.

Το Δ.Σ. του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», μετά την αναγγελία θανάτου του τ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου, συνήλθε εκτάκτως και αφού ο Πρόεδρος του Ιδρύματος εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου, αναφέρθηκε στο έργο του, στην προσφορά του στην εκκλησία της Κρήτης και στην Ορθοδοξία γενικότερα, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς αφήνοντάς μας ακριβές παρακαταθήκες, τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξομε,  

αποφασίζει  ομόφωνα:

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
  2. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας της Κρήτης
  3. Να αναρτηθεί μεσίστια επί τριήμερο  η σημαία του Ιδρύματος
  4. Να παραστεί το Δ.Σ.  σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
  5. Να διατεθεί χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Οικοτρόφων της Κρητικής Εστίας
  6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στο Τύπο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος.

Μπορείτε να μπείτε στο σχετικό path της ιστοσελίδας του Πνευματικού Ιδρύματος "Κρητική Εστία" (ΑΡΧΙΚΗ --> ΕΣΤΙΑ --> Οικότροφοι --> Υποτροφίες) και να ενημερωθείτε για τις δύο (2) σχετικές υποτροφίες του Κασιμάτειου και Μαριδάκειου κληροδοτήματος, αντίστοιχα.

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2013 18:52

Δελτίο Τύπου - Μνημόσυνο Ευεργετών

Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού  Ιδρύματος ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των Ιδρυτών, Ευεργετών και Δωρητών του Ιδρύματος καθώς και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Προέδρου της Παγκρητίου Ενώσεως Γεωργίου Βογιατζάκη.

Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και με  λόγια μεστά αναφέρθηκε σε όλους εκείνους που με τη βοήθεια και την προσφορά τους συνεισέφεραν στο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Κρητικής Εστίας.

Στη συνέχεια oκ. Αετουδάκης Δημήτριος συγγραφέας λογοτέχνης έκανε  αναφορά για τη ζωή  και το έργο του Γεωργίου Βογιατζάκη.

Αναφορά για τη πορεία και το έργο του Γεωργίου Βογιατζάκη ως Προέδρου της Παγκρητίου Ενώσεως έκανε ο κ. Γεώργιος Μαριδάκης Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως.

Eκ μέρους της οικογένειας η κα Φαλή Βογιατζάκη, κόρη του αειμνήστου Γεωργίου Βογιατζάκη ευχαρίστησε το Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρητικής Εστίας για την διοργάνωση της εκδήλωσης και τη τοποθέτηση της προτομής του πατέρα της στην Κρητική Εστία και ευχήθηκε η προτομή να σηματοδοτεί στους νεότερους τον συγκρητισμό που πάντα ο Γεώργιος Βογιατζάκης υπηρέτησε.

Ακολούθησαν τα  αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Προέδρου της Παγκρητίου Γεωργίου Βογιατζάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βιρβιδάκης Κυριάκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. κ. Αποστολάκης Ευάγγελος, βουλευτές,   πολιτευτές, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και πολιτιστικών σωματείων, εκπρόσωποι  δημοσιογράφοι του Κρητικού Τύπου, ευεργέτες, δωρητές και φίλοι του Ιδρύματος τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου, πατήστε εδώ.

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 19:06

Δελτίο Τύπου 4/2/2013

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του πνευματικού ιδρύματος ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή τς πρωτοχρονιάνικης βασιλόπιτας.

Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που αθρόα γέμισαν το αμφιθέατρο του Ιδρύματος, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και με λίγα μεστά λόγια αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Κρητική Εστία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην κ. Βιργινία Τσουδερού, τ. Υπουργό για την προσφορά μέρους της βιβλιοθήκης της στην Κρητική Εστία και στην κ. Λίλα Χριστοφορίδου - Βερυβάκη, τ. Βουλευτή για την προσφορά στην Κρητική Εστία της βιβλιοθήκης του αείμνηστου Ελευθέριου Βερυβάκη - τ. Υπουργού.

Ακολούθησε επίδοση χρηματικού βραβείου στη μνήμη του Πολύδωρου Βαρδουλάκη, στη φοιτήτρια Γυπαράκη Στυλιανή, αριστούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η απονομή χρηματικού βραβείου στη μνήμη της ΑΘηνούλας Μαρτίνου σε φοιτητές που διαμένουν στην Κρητική Εστία και διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους.

Χρηματικά βραβεία εδόθησαν στους φοιτητές της Κρητικής Εστίας από συμπατριώτες μας και όχι μόνο, τους οποίους ευχαριστούμε ολόψυχα για την προσφορά τους.

Στη συνέχεια δόθηκαν οι υποτροφίες από τα Κληροδοτήματα Εμμανουήλ Μαριδάκη, Σεβαστιανού Κασιμάτη και Αργίνης Φραγκούλη.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από το συγκρότημα της Κρητικής Εστίας. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε κρητικό κέρασμα.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ και εδώ.

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 09:36

Προσφορά - δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ είναι ένα Ίδρυμα που από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα, έχει σα βασικό σκοπό τη φιλοξενία φοιτητών- κυρίως από την Κρήτη, που σπουδάζουν στην Αθήνα και των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Το Ίδρυμα παρέχει στους οικότροφους στέγη, τροφή, internet, καθημερινές ανέσεις διαβίωσης (λ.χ. καθαρισμό δωματίων, στεγνοκαθαριστήρια, κ.λπ.) υποτροφίες και βραβεία καθώς επίσης  διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια.

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013 11:55

Κρητική Εστία - Κοπή πίτας

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, που θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, Στράβωνος 12 - Παγκράτι.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ.

Νέα της Εστίας

Previous Επόμενο
Για να δέιτε τo αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δέιτε τo αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δέιτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
  Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Για να δείτε την ανακοίνωση υποδοχής φοιτητών 2019-2020 πατήστε εδώ.
           Η Παγκρήτιος Ένωσις και το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία        
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" Σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της
    Αθήνα 17/12/2018      ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»  επιθυμεί να  προσλάβει
Αθήνα 17/12/2018       ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»  επιθυμεί να  προσλάβει μία
        ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» επιθυμεί να προσλάβει μία Γραμματέα
  ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού - Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2018
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
                                                                                                     Αθήνα 26/2/2018       ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                           ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          Στράβωνος 12,
Παρακαλώ διαβάστε την Ευχαριστήρια Επιστολή εδώ.
Έχουμε 65 επισκέπτες συνδεδεμένους