Είστε εδώ:Νέα - Δελτία Τύπου

Νέα - Δελτία Τύπου (88)

Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2012 10:44

Προκήρυξη μίας (1) θέσης Βιβλιοθηκονόμου

Το πνευματικό ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ για την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος προκηρύσσει μία (1) θέση Βιβλιοθηκονόμου ΠΕ ή ΤΕ.

Για να διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012 18:20

Δελτίο Τύπου για εκπαιδευτικό σεμινάριο

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σεμινάριο με θέμα: " Ο Ελληνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση", στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ".

Κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), ενώ χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, κος Χαράλαμπος Π. Σαλβαράκη. Τέλος τη βραδιά τη συντόνιζε ο κ. Χαράλαμπος Βάμμβουκας (μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος).

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου.

Επίσης, στο ακόλουθο link http://farosradio.gr/el/faros-news/item/2353-o-ellinismos-stin-europaiki-enosi.html υπάρχει άρθρο του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσνακούδη, σχετικά με το σεμινάριο.

Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 09:38

Παγκρήτιος Ένωσις - Παρουσίαση βιβλίων

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην Κρητική Εστία θα γίνει η παρουσίαση των παρακάτω βιβλίων από την Παγκρήτιο Ένωση Αττικής:

α) Στο φως του Αποσπερίτη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ και β) Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και Υγειονομική Πολιτική στην Κρητική Πολιτεία 1898-1913 του ΙΩΑΝΝΗ Ε. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ.

Για να δείτε το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε εδώ.

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012 11:49

Βραβείο "Πολύδωρου Βαρδουλάκη"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του πνευματικού ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" προκηρύσσει σε πτυχιούχο ή διπλωματούχο ΑΕΙ του Ελληνικού Κράτους χρηματικό βραβείο στη μνήμη "ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ".

Το βραβείο ύψους (1.200,00) ευρώ θα απονεμηθεί στον επιστήμονα εκείνο Κρητικής καταγωγής που τελείωσε τις σπουδές του τον Ιούνιο του 2012, εντός του καθορισμένου από τη Σχολή χρόνου σπουδών και έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ αυτών που θα υποβάλλουν αιτήσεις.

οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλον στη Γραμματεία του Ιδρύματος μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2012 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου
  2. Πιστοποιητικό γεννήσεως
  3. Τίτλο σπουδών που θα εμφαίνεται λεπτομερώς η βαθμολογία σε όλα τα έτη σπουδών και ο βαθμός αποφοίτησης
  4. Πιστοποιητικό οικείας σχολής με το οποίο θα αποδεικνύεται η περάτωση των σπουδών στον καθορισμένο από τη σχολή χρόνο
  5. Πιστοποιητικό από το οποίο θα εμφαίνεται ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς έχει γεννηθεί στην Κρήτη.
  6. Βεβαίωση του Ν. 1599 ότι είναι το πρώτο πτυχίο που αποκτά.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Κρητικής Εστίας, στην οδό Στράβωνος 12, Παγκράτι, τηλ. 210-7213321

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο με θέμα: "Ο Ελληνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Βασικός εισηγητής του Σεμιναρίου θα είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ".

Οι φοιτητές και όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη λίστα που βρίσκεται στο θυρωρείο.

Το Δ.Σ. της πολιτιστικής εταιρίας Χρωμοναστηρίου "Ο μύλος του πρινάρη" με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που ο Ελ. Βενιζέλος έστειλε στη Θεσσαλονίκη τους πρώτους 150 άνδρες της Κρητικής Πολιτείας, για να εκδιώξουν τη Βουλγαρική Φρουρά, σας προσκαλεί την 24η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη σε εκδήλωση που θα γίνει στο αμφιθέατρο της Κρητικής Εστίας, Στράβωνος 12 στο Παγκράτι και ώρα 19:30.

Για να δείτε το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε εδώ

Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2012 16:44

Συναυλία Βασίλη Σκουλά (29/9/2012)

Κατόπιν μεγάλης ζήτησης των φίλων της Κρήτης να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Βασίλη Σκουλά, επειδή δεν κατάφεραν να παρευρεθούν λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 θα επαναληφθεί η Συναυλία του μεγάλου καλλιτέχνη της Κρήτης, Βασίλη Σκουλά. Μαζί του θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανώλης Λιδάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης και Μάρθα Φριντζήλα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο (Ωδείο Ηρώδου Αττικού). 

Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210-7234567 (Πανεπιστημίου 39) www.ticketservices.gr

Για να δείτε το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε εδώ.

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2012 09:23

Πρόσκληση - Ενημέρωση

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Κρητικής Εστίας καλούνται τα αρωγά Σωματεία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο της Κρητικής Εστίας, για ενημέρωση στα παρακάτω θέματα:

  1. Πεπραγμένα του Δ.Σ. για την περίοδο 30/06/2011 έως 30/06/2012 (συνέχεια από την προηγούμενη ενημέρωση που αφορούσε την περίοδο 14/02/11 έως 30/06/2011)
  2. Παρουσίαση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του Ιδρύματος
  3. Παρουσίαση αναφοράς, που υποβλήθηκε προς τον Εισαγγελέα, ύστερα από τη λήψη του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, για την ανακατασκευή του κτηρίου της Στράβωνος

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2012 18:00

Συναυλία Βασίλη Σκουλά

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Βασίλη Σκουλά με θέμα "Κρήτη, ανάσα μου βαθιά" στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στην οποία θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανώλης Λιδάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Μάρθα Φριντζήλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τα σημεία προπώλησης, Πανεπιστημίου 39 (τηλ. 210 7234 567).

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Πνευματικό Ίδρυμα "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ".

Πατήστε εδώ για να δείτε την αφίσα

Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2012 00:00

Σεργιάνι Ρεθυμνιώτικο

Ο Δήμος Ρεθύμνου και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνου (Ι.Λ.Ε.Ρ.)συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00, στο Φρούριο Φορτέτζα Ρεθύμνου, μια Κρητική Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο "Σεργιάνη Ρεθυμνιώτικο", για την οικονομική ενίσχυση του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" Αθηνών.

Ένα μουσικοχορευτικό σεργιάνισμα στα Αθάνατα Μουσικά έργα και εκτελέσεις των "Πρωτομαστόρων", αλλά και των "Κλασσικών" της Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής.

Τιμή Εισόδου: 5 ευρώ

Πατήστε εδώ για να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

Το πνευματικο ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ θα παραμείνει κλειστό κατά το χρονικό διάστημα 13/7/2012 έως και 3/9/2012. Ωστόσο, μπορείτε να αποστέλλετε την αλληλογραφία σας και τις επιστολές σας μέσω Ταχυδρομείου, στη διεύθυνση του Ιδρύματος:

Στράβωνος 12, Παγκράτι - Αθήνα, Τ.Κ. 116-34

Νέα της Εστίας

Previous Επόμενο
Για να δείτε τo "Προβολή Κρητικής Εστίας από την Νέα Τηλεόραση Κρήτης" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ
Για να δείτε τo "Πρόσκληση για την Εκπόνηση Μελετών κι Έκδοση Οικοδομικών Αδειών" πατήστε εδώ.  COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ
Για να δείτε τo "COVID 19 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" πατήστε εδώ.  Για να δείτε την "ΑΙΤΗΣΗ - ΟΔΗΓΙΕΣ
Για να δείτε τo "ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ" πατήστε εδώ.  Για να δείτε την "ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ" πατήστε εδώ. 
  Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
           Η Παγκρήτιος Ένωσις και το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία        
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" Σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
                                           ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          Στράβωνος 12,
Παρακαλώ διαβάστε την Ευχαριστήρια Επιστολή εδώ.
Παρακαλώ, διαβάστε την ευχαριστήρια επιστολή Εδώ.
ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΒΕΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 19:00 Η Παγκρήτιος Ένωσις και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην
                                                                                                                                                                              Αθήναι 25/08/2017  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018 θα
                                       
                                                                                                                                                                                    Αθήνα, 26/1/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες
Παρουσίαση Βιβλίου "Ατσιπόπουλο, Τόπος και Άνθρωποι"
                                       
Αθήνα  7/9/2016   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ     Το Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» προκηρύσσει μία (1) θέση εργασίας Βιβλιοθηκονόμου. Τα
                                       
Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου "Ρέθυμνο : 11 μέρες χωρίς ήττα", του
Έχουμε 59 επισκέπτες συνδεδεμένους