Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 16:52

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πνευματικού Ιδρύματος “ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ” με παράλληλη επίδοση υποτροφιών σε Κρήτες φοιτητές που διακρίθηκαν.

Στην προσφώνηση του, ο προσφάτως, επανεκλεγείς Πρόεδρος της “ Κρητικής Εστίας”, κος Χαράλαμπος Σαλβαράκης  καλωσόρισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Ίδρυμα και απευθυνόμενος στους βραβευθέντες φοιτητές τόνισε:

Hεισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και η διάκριση σας, σημαίνουν ότι παρά τις δύσκολές συνθήκες βάλατε τα δυνατά σας και κερδίσατε τη μάχη. Μην επαναπαύεστε, αρνηθείτε το βόλεμα συνεχίστε να παλεύετε και να φτάσετε όπου δεν μπορείτε. Δουλέψτε, μοιραστείτε τη γνώση σας για να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο, για να γίνετε καλύτεροι και εσείς.”

κος Σαλβαράκης έκλεισε την ομιλία του υποσχόμενος “Ότι με κάθε μέσο η Κρητική Εστία θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες των καιρών να αποτελεί το πατρικό σπίτι για όλους τους φοιτητές και τον φωτεινό φάρο για τον Κρητικό πολιτισμό”.

Ακολούθησε η επίδοση χρηματικών βραβείων στη μνήμη της “Αθηνούλας Μαρτίνου” σε φοιτητές που διαμένουν στην Κρητική Εστία και διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους και η απονομή υποτροφιών  από τα Κληροδοτήματα Εμμανουήλ Μαριδάκη, Σεβαστιανού Κασιμάτη και Αργίνης Φραγκούλη.

Στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κρητικών Συλλόγων και άλλων φορέων που παρευρέθησαν απόλαυσαν ένα παραδοσιακό κέρασμα. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από το συγκρότημα  του καταξιωμένου χοροδιδασκάλου κ. Φραγκάκη Γεώργιου.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου πατήστε εδώ (για την πρώτη σελίδα)και εδώ (για την δεύτερη).

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 12:46

Αγαπητή κύρια, Αγαπητέ κύριε,

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ είναι ένα Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη φιλοξενία φοιτητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι σπουδάζουν σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα και κατάγονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Θεμελιώδης σκοπός του Ιδρύματος είναι η παροχή στέγης, τροφής, πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων καθώς και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φιλοξενούμενούς του.

Στα χρόνια της λειτουργίας της Εστίας, έχουν φιλοξενηθεί περίπου 5.000 επιστήμονες, που με τη σειρά τους συνετέλεσαν τα μέγιστα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει να κοιτάζουμε με δύναμη και πίστη το μέλλον, προσδοκώντας το Ίδρυμα να αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμα μια «αγκαλιά» για όσους φοιτητές άφησαν το σπίτι τους για να σπουδάσουν στην Αθήνα.

Ωστόσο, η περίοδος που διανύουμε, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχει διανύσει η χώρα μας. Το Ίδρυμά μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες των καιρών και να παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί στους οικότροφούς του. Σημαντική είναι η στήριξη των φίλων του Ιδρύματος, χάρη στους οποίους έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά οικονομικά προβλήματα κατά καιρούς.

Η οικονομική υποστήριξη της Κρητικής Εστίας από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα, απλούς ιδιώτες ή από άλλους πιθανούς χορηγούς, που αναγνωρίζουν την έννοια της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης και του κοινωνικού έργου είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως απαραίτητη.

Συνοψίζοντας την πολυετή δράση του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», στόχοι και αξίες, όπως η κοινωνική προσφορά, η φιλανθρωπική δράση, καθώς και η στήριξη στη σπουδάζουσα νεολαία, παραμένουν αμετάβλητες σταθερές για τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και το Προσωπικό του Ιδρύματος. Με την αρωγή σας οι αξίες αυτές ενισχύονται σημαντικά, σε πείσμα των καιρών.

Αν κάποιος θα ήθελε να ενισχύσει την προσπάθεια του Ιδρύματος, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα: 2107213321 και 2107256518 (8:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.) για περεταίρω πληροφορίες.

 

Το  Δ.Σ. του Πνευματικού Ιδρύματος

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Δευτέρα, 15 Δεκέμβριος 2014 00:00

Αθήνα, 15/12/14

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ", που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες της 26ης Ιανουαρίου 2014, μετά τη Γενική Συνέλευση των αρωγών κρητικών σωματείων, συγκροτήθηκε σε σώμα αρχικά, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014. Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατέλαβε η κυρία Ευαγγελία Καλογεράκη κι έτσι η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει πλέον ως εξής:

               

Πρόεδρος                   Χαράλαμπος Σαλβαράκης                                         
Αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαδάκης
Γενική Γραμματέας Ευαγγελία Καλογεράκη
Ταμίας Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου
Έφορος Στέλλα Καπετανάκη - Μεγαρίτη
Μέλη Νικόλαος Καζέρος
Ιωάννης Βανταράκης
Γρηγόριος Καπετανάκης
Ιωάννης Κατσαράκης
Κυριάκος Μπουλινάκης
Βασίλειος Παρασύρης
Αικατερίνη Φαραντάκη

 

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014 16:23

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος που ελήφθη στη Συνεδρίαση 44/15-12-2013 και σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ιδρύματος, καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους εκπροσώπους όλων των Κρητικών Σωματείων της Περιφέρειας του Νομού Αττικής στις 19-1-2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ. στο Ίδρυμά μας, στην οδό Στράβωνος αρ. 12 - Παγκράτι, με σκοπό: την έγκριση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, την εκλογή νέων μελών του και την τροποποίηση διατάξεων του Ιδρύματος.
Σε περίπτωση μη απαρτίας κατά την ανωτέρω ημερομηνία η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την επόμενη Κυριακή την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση (τηλ 210-7213321)
Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013 16:40

Αξιότιμοι φίλοι της Κρήτης,

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Αθήνα)
Ο Περιφερειάρχης Αττικής                                                               Ο Περιφερειάρχης Κρήτης
    Γιάννης Σγουρός                                                                             Σταύρος Αρναουτάκης
Ο Πρόεδρος της                        Ο Πρόεδρος της              Ο Γεν. Διευθυντής         Ο Πρόεδρος            Ο Πρόεδρος της
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας       Παγκρητίου Ενώσεως           του Ε.Ι.Ε.Κ.Β.         της Κρητικής Εστίας   Αδελφότητας Κρητών
Κρητικών Σωματείων                        Αθηνών                                                                                          Πειραιά "Ομόνοια"
Εμμανουήλ Πατεράκης             Γεώργιος Μαριδάκης       Νικόλαος Παπαδάκης       Χαράλ. Σαλβαράκης   Θεόδ. Τσόντος
                                                                               
                                                                                 Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος
                                                                                      Αττικής του Ιδρύματος

Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2013 10:46

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, κύριος Γιάννης Τερεζάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, κύριος Γεώργιος Μαριδάκης και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Ιδρύματος Κρητική Εστία, κύριος Χαράλαμπος Σαλβαράκης, έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου: "Λαϊκή μουσική παράδοση και Καλλιτέχνες του Αποκορώνου"Την εκδήλωση διοργανώνει η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, με την υποστήριξη της Παγκρητίου Ενώσεως  και του Πνευματικού Ιδρύματος "Κρητική Εστία", την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" (Στράβωνος 12, Παγκράτι).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ.

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 14:07

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 3/11/2013 στις 11 π.μ., στο παρεκκλήσι του Ιδρύματος (Φουαγιέ) θα γίνει Αγιασμός. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. με τους Οικότροφους της Εστίας στο Αμφιθέατρο. 

Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2013 18:39

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την  ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 θα φιλοξενήσει  φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει : καθημερινή σίτιση (πρωινό,    μεσημεριανό, βραδινό) ,δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων προς το Ίδρυμα μετά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος  ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Αιτήσεις υποβάλλονται στη Κρητική Εστία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Έντυπα των αιτήσεων μπορείτε να προμηθευτείτε από τη γραμματεία ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.kritikiestia.gr (Εστία --> Οικότροφοι --> Αιτήσεις - Κανονισμοί).

Λόγω των θερινών διακοπών γνωστοποιείται ότι το Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» θα παραμείνει κλειστό από τις 1/8/2014 έως 1/9/2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις, καθ' όλη τη διάρκεια που θα είναι κλειστή η Γραμματεία, λόγω θερινών διακοπών, τις οποίες μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά στη διεύθυνση : Στράβωνος 12, Παγκράτι - Τ.Κ. 116-34, με fax 210-7239149, με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ από τις 2/9/2014 θα μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά και στη Γραμματεία του Ιδρύματος, στα τηλέφωνα 210-7213321 και 210-7229771.

Πέμπτη, 06 Ιούνιος 2013 17:07

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε εκδήλωση μνήμης - ανάμνησης για τον Ειρηναίο Γαλανάκη, τον ποιητή των ωραίων ψυχών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Χαράλαμπο Σαλβαράκη


Για την πορεία και το έργο του μακαριστού Ειρηναίου, θα είναι ομιλητής ο κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού, και

Για την προσωπικότητα και τον άνθρωπο Ειρηναίο, ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Κακαβελάκης, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30, στο αμφιθέατρο της Κρητικής Εστίας (Στράβωνος 12, Παγκράτι), ενώ θα προσφερθεί και Κρητικό κέρασμα.

Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 14:57

Το Δ.Σ. του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», μετά την αναγγελία θανάτου του τ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου, συνήλθε εκτάκτως και αφού ο Πρόεδρος του Ιδρύματος εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου, αναφέρθηκε στο έργο του, στην προσφορά του στην εκκλησία της Κρήτης και στην Ορθοδοξία γενικότερα, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς αφήνοντάς μας ακριβές παρακαταθήκες, τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξομε,  

αποφασίζει  ομόφωνα:

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
  2. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας της Κρήτης
  3. Να αναρτηθεί μεσίστια επί τριήμερο  η σημαία του Ιδρύματος
  4. Να παραστεί το Δ.Σ.  σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
  5. Να διατεθεί χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Οικοτρόφων της Κρητικής Εστίας
  6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στο Τύπο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος.

Νέα της Εστίας

Previous Επόμενο
Για να δέιτε τo αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δέιτε τo αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δέιτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
  Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε το pdf αρχείο πατήστε εδώ.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Για να δείτε την ανακοίνωση υποδοχής φοιτητών 2019-2020 πατήστε εδώ.
           Η Παγκρήτιος Ένωσις και το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία        
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" Σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της
    Αθήνα 17/12/2018      ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»  επιθυμεί να  προσλάβει
Αθήνα 17/12/2018       ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»  επιθυμεί να  προσλάβει μία
        ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Φιλανθρωπικό - Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» επιθυμεί να προσλάβει μία Γραμματέα
  ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού - Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2018
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
                                                                                                     Αθήνα 26/2/2018       ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                           ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          Στράβωνος 12,
Παρακαλώ διαβάστε την Ευχαριστήρια Επιστολή εδώ.
Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους